
بازاریابی (مارکتینگ) بین الملل و توانایی پاسخگویی به تغییرات جهانی:
با رشد اقتصاد جهانی، نفوذ پرقدرت اینترنت، کسب و حفظ جایگاه رقابتی، در بازاریابی بین الملل و توانایی پاسخگویی به روند سریع تغییرات جهانی از اهمیت روزافزونی برخوردار است. زیرا که برای حضور موفق در بازارهای جهانی اطلاع از چالش ها و فرصت های جهانی امری لازم می باشد.
واقعیت این است که برای رقابت در محیط بین الملل، همه عوامل تکنولوژی، سرمایه، اطلاعات، بازاریابی، توزیع و ارتباطات در تعامل با یکدیگر هستند. به نظر می رسد نه تنها شرکت های بزرگ، بلکه تمام کسب و کارها باید آمادگی لازم را برای چالش بازاریابی در خود پرورش دهند. در واقع توسعه هر آنچه که توان رقابت در بازارهای جهانی آینده را داشته باشد مد نظر است. برای ورود به بازارهای جهانی گاهی ممکن است به یک شرکت مشاوره بازاریابی بین الملل نیاز داشته باشید که از تخصص و مشاوره آنها بهره مند شوید.
تفاوت بارز بین بازاریابی بین الملل و بازاریابی داخلی:
عملکرد کسب و کارها، با هدف هدایت کالاها و خدمات برای مشتریان یا مصرف کنندگان، در بیش از یک کشور با هدف کسب سود را می توان تعریفی از بازاریابی بین الملل دانست. با توجه به واژه”بیش از یک کشور” تفاوت بین مارکتینگ داخلی و بین الملل آشکار خواهد شد.
پیچیدگی و تنوع بازاریابی مربوط به عوامل غیر قابل کنترل بازار است، که آنهم به محیط خارجی که شامل مشکلات ناشناخته، شرایط نامطمئن و مبهم است مربوط می گردد. به عبارت ساده تر اصول بازاریابی را میتوان در تمام نقاط جهان پیاده کرد، آنچه اهمیت دارد مشکلات و پیچیدگی های محیط های مختلف است که بازاریاب را به چالش می کشاند.
مهمترین عناصر غیر قابل کنترل بازاریابی بین الملل:
عوامل سیاسی، قانونی، اقتصادی، رقابتی، تکنولوژی، زیرساخت ها، نیروهای فرهنگی، توزیع مارکتینگ بین الملل را به مسیری پر چالش تبدیل کرده است. زیرا باید تعدیل، تطبیق و تاثیرات هر یک از عناصر غیر قابل کنترل به طور موثری تجزیه و تحلیل شود. لازم است اشاره کنیم که تفاوت های فرهنگی یکی از مهمترین عناصر بازاریابی بین الملل محسوب می شود که باید در نظر گرفته شود.
بازاریابی یعنی تطبیق با تفاوت های محیطی، به حداقل رساندن این تاثیرات، و مواجه با پدیده های مختلف. در این هنگام است که نوع پایبندی در مارکتینگ بین الملل مطرح می شود.
- اینکه شرکت به صورت فعال به دنبال مشتریان خارجی است یا خیر؟
- اینکه شرکت از ایده بازاریابی غیر دایم استفاده می کند و فقط مازاد کالای خود را به بازار خروجی می فروشد و تصمیم به حضور مستمر ندارد.
- اینکه شرکت متعهد است به طور منظم و دائم با یک ظرفیت تولیدی مشخص در بازارهای خارجی فعالیت کند در این حالت به فروش و سود در مارکتینگ بین الملل وابسته است.
- اینکه شرکت کاملا به فعالیت های مارکتینگ بین الملل متعهد و پایبند است و در در تمام نقاط جهان به دنبال بازار است.
در این مرحله تولید کالا در خارج از کشور مبدا هدف می باشد. در این حالت بازاریاب بین الملل با انتخاب استراتژی تطابق با استاندارد مواجه خواهد شد.
مدیر سایت
1 آذر, 1399تست